Veelgestelde vragen

Taalcheck - Algemene vragen

Bij AthenaCheck kunnen we allerlei studiedocumenten voor je nakijken. Vaak gaat het om een scriptie. Daarnaast kunnen onze editors o.a. essays, papers, stageverslagen, reflectieverslagen, adviesrapporten en proefschriften controleren.

Bij AthenaCheck is jouw scriptie in vertrouwde handen. Deze wordt nagekeken door onze ervaren scriptie-experts. Alle AthenaCheck-editors hebben een uitgebreide selectieprocedure doorlopen, zodat we kwaliteit kunnen garanderen. Zodra je je scriptie hebt ingeleverd, gaan wij op zoek naar een editor die specifiek affiniteit heeft met jouw onderwerp.

Zeker. Je kunt zelf je deadline kiezen. Die deadlines halen we altijd, ongeacht of het weekend is of dat er een feestdag is. Upload je bijvoorbeeld je document op zaterdag om 22.00 uur? Dan krijg je het bij een 24-uursdeadline uiterlijk zondag om 22.00 uur van ons terug.

Zeker. We werken ook met Engelse editors, die de Engelse taal op native niveau spreken. Zij kunnen je Engelstalige scriptie of een ander document in detail voor je nakijken.

Het tarief hangt af van de lengte van je scriptie, de deadline en de checks die je laat doen. Wil je alleen een taalcheck laten doen of vind je het fijn als we je scriptie ook nakijken op structuur en/of rode draad? Upload je scriptie via onze site en krijg direct te zien hoeveel het nakijken ervan kost.

We kijken allerlei soorten documenten na voor jouw studie. Het gaat daarbij vaak om scripties op hbo- of wo-niveau. Voor je bachelor of master. Daarnaast kunnen we andere soorten studiedocumenten nakijken. Denk aan stageverslagen, essays, papers, proefschriften, adviesrapporten of een plan van aanpak. Twijfel je of we jouw document kunnen nakijken? Mail ons. Dan laten we het je snel weten.

De editor kan je ondersteunen bij het verbeteren van de structuur van je tekst en de helderheid van je redeneringen en argumenten. Het is echter belangrijk op te merken dat de editor geen inhoudelijke beoordeling kan geven over de juistheid van je scriptie. Voor feedback met betrekking tot de structuur en rode draad van je scriptie, bieden we twee aanvullende diensten aan:

1. Structuur Check

Je editor controleert of alle vereiste onderdelen in je hoofdstukken aanwezig zijn en of ze op de juiste plaats staan. Via persoonlijke feedback en de aanpassingen in het rapport ontvang je suggesties voor verbeteringen om de structuur van je tekst te versterken. Verwerk alle feedback en zorg ervoor dat jouw structuur zo solide is dat je begeleider geen opmerkingen meer heeft! 

2. Rode Draad Check

Met de Rode Draad Check helpen we je ervoor te zorgen dat je verhaal duidelijk en logisch is. We geven feedback over je redeneringen en argumentaties, zodat iedereen direct begrijpt waar je het over hebt!

Concrete feedback

Bij beide diensten ontvang je uitgebreide feedback en nuttige tips. De editor zal echter geen inhoudelijke wijzigingen aanbrengen, aangezien dit jouw verantwoordelijkheid blijft.

Je krijgt echter voldoende handvatten om je scriptie naar een hoger niveau te tillen.

We geven jouw document aan een editor die affiniteit heeft met je vakgebied of onderwerp. De editor is geen inhoudelijke expert binnen jouw onderwerp, maar heeft wel persoonlijke interesse in het onderwerp waar je over schrijft.

Voor het laten nakijken van je document is het niet nodig om een reservering te maken. Zodra je tekst klaar is om geredigeerd te worden, kun je deze eenvoudig uploaden via onze website. Afhankelijk van de door jou gekozen deadline zorgen wij ervoor dat één of meerdere editors je tekst binnen 24 uur, 3 dagen of 7 dagen nakijken. Mocht je van plan zijn om een zeer groot document (>15.000) woorden) te uploaden met een deadline van 24 uur, raden we je aan om vooraf contact met ons op te nemen via de chat of per e-mail. 

Taalcheck - Tijdens het nakijken

Zodra je je bestelling hebt geplaatst, is het niet mogelijk om het document te vervangen. Als je een nieuwe versie van je document wilt indienen, neem dan onmiddellijk contact op via de mail (info@athenacheck.nl)

Houd er rekening mee dat als de editor al begonnen is met het nakijken van je document, je mogelijk extra kosten moet betalen voor de extra woorden die nagekeken moeten worden.

Neem de tijd om het volledige document door te nemen en lees de persoonlijke feedback die je hebt ontvangen. Verzamel je vragen en formuleer ze in een e-mail. Voeg de meest recente versie van je document toe als bijlage. Stuur de e-mail naar info@athenacheck.nl.

Tip: Als je specifieke vragen hebt over bepaalde delen van je document, kun je opmerkingen toevoegen aan het document zelf. Op die manier kan de editor je beter en sneller helpen. Ons supportteam zal je vragen doorsturen naar de editor en het antwoord zo spoedig mogelijk naar je terugsturen.

Onze editors beantwoorden graag specifieke vragen over de nagekeken tekst, zoals:

  • Wat bedoel je precies met deze opmerking?

  • Het lijkt erop dat je mijn vraag over het gebruik van persoonlijke voornaamwoorden niet hebt beantwoord. Kun je hier nog op ingaan?

Taalcheck - Na het nakijken

We vinden 100% tevredenheid heel belangrijk. Speelt er toch iets waar je niet tevreden over bent? Dan gaan we eerst terug naar de editor die je scriptie heeft nagekeken. Waar nodig laten we je scriptie kosteloos opnieuw nakijken door een andere editor. 

Je kunt je vragen altijd naar ons mailen via info@athenacheck.nl. Wij nemen dan contact voor je op met de editor. Die beantwoordt je vragen persoonlijk.

Plagiaatcheck - Algemene vragen

Als je plagiaat pleegt, kan dat grote gevolgen hebben. Je wordt mogelijk geschorst van je studie of krijgt een onvoldoende voor je paper of scriptie. Dat geldt ook als je per ongeluk plagiaat hebt gepleegd, bijvoorbeeld doordat je parafrases te weinig in je eigen woorden hebt gezet. Dat zijn risico’s die je niet wilt lopen en die gelukkig met een plagiaatcheck eenvoudig te voorkomen zijn. Met onze plagiaatcontrole heb je binnen 5 minuten zicht op mogelijk plagiaat en kun je de “geplagieerde” stukken direct aanpassen.

Ja helaas wel. We zien vaak dat mensen onbewust plagiaat plegen. Ze vergeten bijvoorbeeld aanhalingstekens toe te voegen, zetten per ongeluk een bronvermelding verkeerd of een parafrase lijkt te veel op de oorspronkelijke tekst. Ook dan kan er sprake zijn van plagiaat. Met onze plagiaatcontrole voorkom je dat je om dat soort redenen per ongeluk plagiaat pleegt.

Het liefst is er natuurlijk helemaal geen sprake van plagiaat. Maar onze ervaring leert dat er vaak wel op z’n minst enige plagiaat wordt gevonden. Ook zonder dat het plagiaat is. Zo markeert Turnitin ook teksten die je hebt geciteerd en zijn je bronvermeldingen natuurlijk ook overlappend met andere documenten die naar dezelfde bronnen verwijzen. Bovendien kan het zijn dat je een vast stramien gebruikt voor bijvoorbeeld een plan van aanpak; ook dat is in theorie plagiaat (maar wel toegestane plagiaat).

Een score van 0% plagiaat is dus niet realistisch. In de praktijk geldt als vuistregel dat je bij een score boven de 10% je document zeker moet aanpassen. Dit is te veel overlap.

Bij een score tussen de 5 en 10% heb je ook kans dat er te veel sprake is van plagiaat. In principe zijn scores onder de 5% niet zorgwekkend. Toch is het ook bij lage scores goed om te kijken wat de overlap is van jouw tekst met andere teksten en waar nodig aanpassingen te doen.

Jazeker. Turnitin bevat publicaties in 20 verschillende talen, waaronder Nederlands en Engels. Je kunt dus zowel je Engelstalige als je Nederlandstalige scriptie controleren op plagiaat met onze plagiaatchecker. Ook voor diverse andere talen, zoals Spaans, is een check mogelijk.

Plagiaatcheck - Software

Voor de plagiaatcontrole werken we met Turnitin. Dit is een van ’s werelds grootste softwaretools voor het vaststellen van plagiaat. Turnitin heeft een enorme database van online en offline publicaties en webpagina’s. Ook wordt Turnitin door veel Nederlandse onderwijsinstellingen gebruikt om plagiaat te ontdekken. Het is dan ook een betrouwbare tool die plagiaat bewezen goed kan vaststellen.

Bij onze plagiaatcontrole vergelijken we jouw geüploade document met de grootste database van documenten, namelijk die van Turnitin. Deze bestaat op dit moment uit bijna 100 miljard webpagina’s en zo’n 8 miljard wetenschappelijke publicaties (online en offline). Onder de wetenschappelijke publicaties vallen ook onder meer boeken van uitgevers als Wiley-Blackwell en Elsevier. Let op: we kunnen je document niet vergelijken met studentenopdrachten. Daar hebben we geen toegang toe; alleen de onderwijsinstelling kan daarbij komen.

Jazeker. Turnitin bevat publicaties in 20 verschillende talen, waaronder Nederlands en Engels. Je kunt dus zowel je Engelstalige als je Nederlandstalige scriptie controleren op plagiaat met onze plagiaatchecker. Ook voor diverse andere talen, zoals Spaans, is een check mogelijk.

Plagiaatcheck - Het plagiaat rapport

Als je de resultaten van de Plagiaat Checker niet kunt zien, zijn er twee opties om alsnog toegang tot je resultaten te krijgen.

1. Gebruik je Google Chrome?

Als je Google Chrome gebruikt, treedt deze fout vaak niet meer op. Probeer daarom eerst de resultaten van de plagiaatcheck met Google Chrome te openen. Als je deze browser al gebruikt of als deze oplossing niet werkt, kijk dan bij optie 2.

2. Neem contact op met support om een pdf-versie van je bestand te ontvangen

Als optie 1 niet werkt, kun je contact opnemen met ons opnemen via de e-mail met het verzoek een pdf-versie van de resultaten op te sturen. Zo kun je alsnog met de resultaten aan de slag!

Algemene vragen - Knowledge Base

De AthenaCheck Knowledge Base is een verzameling van gratis hulpmiddelen om jou te helpen met onderzoek, academisch schrijven en de bronvermelding. 

Je kunt ons jouw idee voor een nieuw onderwerp waarover we zouden moeten schrijven, of een fout die je hebt ontdekt in een van onze artikelen, laten weten door een e-mail te sturen naar info@athenacheck.nl. We waarderen je inbreng en zullen ons best doen om je suggestie in overweging te nemen.

Algemene vragen - BronnenCheck

Bij de Bronnencheck worden alle gebruikte bronnen in je document nagekeken op correctheid. Een bronnenexpert kijkt of je de verwijzingsstijl correct toepast bij elke bron, voert direct wijzigingen door en laat het je weten als sommige bronnen ontbreken in je literatuurlijst. Je krijgt dus je bronnen direct verbeterd terug en ontvangt ook feedback op jouw gebruikte stijl en eventuele ontbrekende verwijzingen.