Plagiaatcheck

Detecteer plagiaat met de plagiaatchecker

Hoe weet je zeker dat je niet onbedoeld plagiaat pleegt? Onze plagiaatchecker geeft je duidelijkheid. Krijg binnen een paar minuten duidelijk of jouw document plagiaat bevat.

Upload je document

Of klik hier om je document te selecteren

Je document wordt niet toegevoegd aan onze database en wordt nooit gedeeld met anderen.

turnitin logo

AthenaCheck is een geautoriseerde partner van Turnitin, marktleider in plagiaatcontrolesoftware

Klein document

Tot 15.000 woorden

€14,95

Normaal document

15.001 - 49.999 woorden

€24,95

Groot document

50.000+ woorden

€34,95

Check hoeveel plagiaat jouw document bevat

Binnen enkele minuten geeft onze plagiaatchecker een accuraat percentage weer van hoeveel plagiaat jouw document bevat. 

Check <0>hoeveel plagiaat</0> jouw document bevat

De overeenkomsten duidelijk gemarkeerd

De overeenkomsten in je tekst worden gemarkeerd; je ziet zo snel met welke bron dit deel van je document overeenkomt. We controleren ook stukken tekst waarbij enkel de woorden zijn vervangen door synoniemen. Iedere kleur komt overeen met een bron in het bronnenoverzicht.

De overeenkomsten duidelijk <0>gemarkeerd

Jouw document naast de originele tekst

Analyseer de overeenkomsten tussen jouw document en het origineel. Zo vergelijk je gemakkelijk alle overeenkomsten.

Jouw document naast de <0>originele tekst
Partner van Turnitin
Partner van Turnitin

AthenaCheck werkt samen met Turnitin voor de beste plagiaatcontrole ter wereld.

Binnen elke minuten klaar
Binnen elke minuten klaar

Het plagiaatrapport is binnen enkele minuten beschikbaar in jouw account.

100% accuraat
100% accuraat

Zeker van je zaak: je ontvangt bij AthenaCheck altijd een 100% accuraat plagiaatrapport.

Garandeer de authenticiteit van je werk door je document vrij te maken van plagiaat

Plagiaat checken

Vragen?

Als je plagiaat pleegt, kan dat grote gevolgen hebben. Je wordt mogelijk geschorst van je studie of krijgt een onvoldoende voor je paper of scriptie. Dat geldt ook als je per ongeluk plagiaat hebt gepleegd, bijvoorbeeld doordat je parafrases te weinig in je eigen woorden hebt gezet. Dat zijn risico’s die je niet wilt lopen en die gelukkig met een plagiaatcheck eenvoudig te voorkomen zijn. Met onze plagiaatcontrole heb je binnen 5 minuten zicht op mogelijk plagiaat en kun je de “geplagieerde” stukken direct aanpassen.

Ja helaas wel. We zien vaak dat mensen onbewust plagiaat plegen. Ze vergeten bijvoorbeeld aanhalingstekens toe te voegen, zetten per ongeluk een bronvermelding verkeerd of een parafrase lijkt te veel op de oorspronkelijke tekst. Ook dan kan er sprake zijn van plagiaat. Met onze plagiaatcontrole voorkom je dat je om dat soort redenen per ongeluk plagiaat pleegt.

Voor de plagiaatcontrole werken we met Turnitin. Dit is een van ’s werelds grootste softwaretools voor het vaststellen van plagiaat. Turnitin heeft een enorme database van online en offline publicaties en webpagina’s. Ook wordt Turnitin door veel Nederlandse onderwijsinstellingen gebruikt om plagiaat te ontdekken. Het is dan ook een betrouwbare tool die plagiaat bewezen goed kan vaststellen.

Bij onze plagiaatcontrole vergelijken we jouw geüploade document met de grootste database van documenten, namelijk die van Turnitin. Deze bestaat op dit moment uit bijna 100 miljard webpagina’s en zo’n 8 miljard wetenschappelijke publicaties (online en offline). Onder de wetenschappelijke publicaties vallen ook onder meer boeken van uitgevers als Wiley-Blackwell en Elsevier. Let op: we kunnen je document niet vergelijken met studentenopdrachten. Daar hebben we geen toegang toe; alleen de onderwijsinstelling kan daarbij komen.

Het liefst is er natuurlijk helemaal geen sprake van plagiaat. Maar onze ervaring leert dat er vaak wel op z’n minst enige plagiaat wordt gevonden. Ook zonder dat het plagiaat is. Zo markeert Turnitin ook teksten die je hebt geciteerd en zijn je bronvermeldingen natuurlijk ook overlappend met andere documenten die naar dezelfde bronnen verwijzen. Bovendien kan het zijn dat je een vast stramien gebruikt voor bijvoorbeeld een plan van aanpak; ook dat is in theorie plagiaat (maar wel toegestane plagiaat).

Een score van 0% plagiaat is dus niet realistisch. In de praktijk geldt als vuistregel dat je bij een score boven de 10% je document zeker moet aanpassen. Dit is te veel overlap.

Bij een score tussen de 5 en 10% heb je ook kans dat er te veel sprake is van plagiaat. In principe zijn scores onder de 5% niet zorgwekkend. Toch is het ook bij lage scores goed om te kijken wat de overlap is van jouw tekst met andere teksten en waar nodig aanpassingen te doen.

Jazeker. Turnitin bevat publicaties in 20 verschillende talen, waaronder Nederlands en Engels. Je kunt dus zowel je Engelstalige als je Nederlandstalige scriptie controleren op plagiaat met onze plagiaatchecker. Ook voor diverse andere talen, zoals Spaans, is een check mogelijk.

Meer vragen?

Je kunt altijd contact met ons opnemen

Stuur een e-mail